Skip to main content

Glutenfri chokoladekage med Chokolade mousse

By 29. January 2019October 5th, 2021Desserter og kager, Glutenfri, Opskrifter
opskrift til glutenfri chokoladekage

Det skal du bruge:

Kage:

500 gr. Ulstrupholm glutenfri chokoladekage mix (find den her)
300 gr./300 ml. vand
15 gr./1 spsk bagepulver

Chokolade mousse:

100 gr. Ulstrupholm glutenfri chokolademousse / fromage (find den her)
125 gr./ 125 ml. lunkent vand
500 gr./ 500 ml. piskefløde

Ovn: 170 grader, varmluft
Bagetid: Kage: 40 min / Muffins: 12-15 min 

Introduktion

Vores glutenfri chokoladekage er en lækker en af slagsen. Ofte er glutenfri kager en lidt “kedelig” oplevelse, og det er svært at få andre, som gerne må spise normal kage, med på glutenfri-vognen.

Vi har en klar ambition om, at glutenfri ikke skal være et kompromis. Vi har udviklet vores kagemix til at udgøre et super lækkert alternativ, som dine gæster ikke kan smage forskel på.

Vores glutenfri chokolademousse er cremet og yderst velegnet til alt lige fra topping af kager til at blive spist alene som en anrettet chokolade mousse.

Fremgangsmåde:

Kage:

1. Alle ingredienser røres sammen til en ensartet masse. Kom herefter dejen i en smurt bageform i en passende størrelse (kan også anvendes til muffins).
2. Indsæt kagen i en oven forvarmet til 200 grader og reducér varmen til 170 grader med det samme.

3. Kagen skal bage i ca. 40 minutter.
4. Muffins skal bage i ca. 12-15 minutter.

TIP: Du kan også tilføje dine egne ingredienser til blandingen som eksempel kokosflager eller hele chokoladestykker.

Chokolade mousse:

1. Fløden piskes let i én skål – pulver og vand blandes sammen i en anden.

2. 1/3 af den piskede fløde vendes forsigtigt i pulver/vandblandingen, hvorefter resten af fløden vendes i.

3. Lad den køle i en skål i minimum 30 minutter.

4. Når kagen eller dine muffins er kølet af kommer du cremen på og pynter med ønsket topping.

TIP: Moussen kan også fryses ned og gemmes til en anden god gang. Den skal blot tø op i 30 minutter før servering.

Anvendte produkter til denne dessert: